איילון אוריאל - הגישות המתאימות לאומדן הנזקים בסכסוך כלכלי
בסכסוך, לעיתים קרובות הצדדים המעורבים אינם מסוגלים להעריך את הנזק שהם גרמו. הסיבה לכך היא שקשה לקבוע כמה משהו עולה כאשר הוא אינו זמין.
גישות להערכת נזק בסכסוך כלכלי מאת איילון אוריאל
קיימות מספר גישות להערכת נזק בסכסוך כלכלי. הגישה הנפוצה ביותר היא גישת שווי השוק, שלוקחת בחשבון כמה משהו היה עולה אם הוא היה נמכר בשוק הפתוח. גישה נוספת ידועה כגישת עלות החלפה, הלוקחת בחשבון כמה יעלה להחליף משהו שנהרס או ניזוק.
חלק חשוב בתהליך הערכת הנזק הוא לזהות ולכמת את הגורמים הסיבתיים של קונפליקט נתון. זה דורש הבנה של הקשרים הסיבתיים בין שחקנים שונים והאינטרסים שלהם. , כמו גם ההשפעות של רמות שונות של גורמים סיבתיים. גורמים התורמים לקונפליקט כוללים: המרכיב המשותף בדוגמאות הללו, בהתחשב באופן שבו כולן יוצרות מתח, הוא שכולן כרוכות באינטרסים. לעומת זאת, הסיבות לסכסוך שונות ממקרה למקרה וייתכן וגורמים שונים גרמו לה בעוצמות שונות.
גישות מתאימות להערכת נזק בסכסוך כלכלי
מאמר זה יבחן את הגישות המתאימות להערכת נזק בסכסוך כלכלי. תחילה יגדיר את שני סוגי הנזק העיקריים, כלכלי ולא כלכלי, בטרם יבחן כיצד להעריך כל סוג נזק.
נזקים כלכליים מתייחסים להשפעה הכספית על נפגע שנגרמה מפגיעה כלכלית. זה יכול לכלול אובדן כסף, זמן או משאבים. במאמר זה, אבחן את הדרכים הטובות ביותר להעריך נזק בסכסוך כלכלי וכיצד לחשב אותו כראוי.
בסכסוך כלכלי, הצדדים לסכסוך ירצו לדעת כמה נזק הם עלולים לגרום. זה חשוב כי זה יכול לעזור להם להחליט אם הם מוכנים להמשיך בסכסוך או לא.
הגישה המתאימה ביותר לאומדן נזקים בסכסוך כלכלי תלויה בסוג היחסים בין שני הצדדים ובמטרותיהם. לדוגמה, במחלוקת חוזית, יהיה זה ראוי שצד אחד יעריך נזקים באמצעות תקנים בתעשייה. במחלוקת רגולטורית, ראוי שצד אחד יאמוד בשיטות סטטיסטיות.
בחלק זה תלמדו על:
- גישות המתאימות ביותר לאומדן נזקים בסכסוך כלכלי
- דרכים שבהן נעשה שימוש בגישות אלו
תגובות
הוסף רשומת תגובה